Тарт с бекон

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Тарт с бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • вода - 250 мл преварена
  • мая - 8 г суха
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сметана - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • лук - 4 глави
  • бекон - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята, солта и захарта се разтварят във водата. Добавя се олиото и постепенно се добавя пресятото брашно. Замесва се тесто и се оставя за половин час на топло.

След това се измесва още веднъж и пак се оставя за половин час. Тестото се разделя на 4 части, като всяка се разточва на кора, която е по-дебела в краищата, отколкото в средата.

Корите се нареждат в тава, постлана с хартия за печене. Лукът се реже на шайби, беконът се реже на тънки ленти. Сметаната се смесва с настъргания кашкавал.

Всяка кора се намазва с кашкавалената смес, поръсва се с лук и отгоре с бекон. Пече се 15 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: