Провансалски тарт

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Провансалски тарт1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 120 самонабухващо
  • масло - 60 г
  • вода - студена
  • Пълнеж
  • домати - 460 г
  • лук - 1 глава
  • масло - 15 г
  • подправки - свежи
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр. разбити
  • сирене - 120 настъргано
  • аншоа - 60 филе
  • маслини
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Пригответе тестото, като смесите продуктите и замесите. Разточете на тънка кора и сложете в плитка форма.

Сипете доматите във вряща вода за няколко секунди, след това ги обелете и нарежете. Нарежете и лука. Разтопете маслото и добавете доматите, лука, подправките и доматеното пюре.

Покрийте с капак и задушете на тих огън за 30 минути. Махнете от котлона и оставете да се охлади. Разбийте яйцата и ги смесете със сиренето, сол и черен пипер. Сипете ги в доматената смес.

Изсипете пълнежа в тестото, отгоре декорирайте с филетата аншоа и черните маслини, на които са махнати костилките. Запечете тарта в загрятата фурна за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: