Начин на приготвяне
Курабии с мас за любителите на ретро сладостите.
Първо си поставяме содата в киселото мляко, разбъркваме и оставяме на страна да се активира.
В дълбока купа си счукваме яйцата, добавяме захарта и си изсипваме шупналото мляко, към което си добавяме и амонячната сода.
Добавяме си и маста, разбъркваме добре и постепенно започваме да добавяме от пресятото брашно.
Когато тестото стане на топка в купата, го преместваме на плота и започваме да си го омесваме, докато поеме брашното.
Получава се много меко и леко лепкаво тесто.
Започваме да късаме малко парче от тестото, правим го на топче и го сплескваме.
По средата поставяме от мармалада или сладкото, сгъваме добре и си правим топчица.
В една купичка си поставяме орехите и захарта, размесваме ги добре и овалваме топчицата от горната страна.
Покриваме си тавата на фурната с хартия за печене и подреждаме готовите великденски курабии със сладко.
Включваме фурната да се загрява на 180 градуса на горен и долен реотан.
Поставяме във фурната и печем до готовност курабиите.