Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Селска агнешка чорба със спанак

Селска агнешка чорба със спанак

Селска агнешка чорба със спанак3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Топлата агнешка супа е чудесен начин за започване на празничния обяд"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1/2 кг
  • агнешки дреболии - 1/2 бр.
  • сол - на вкус
  • зелен лук - 1 връзка
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • спанак - 1/2 ч.ч. нарязан
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • джоджен - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • брашно - 1 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта агнешкото месо заедно с дреболиите, булото и чревцата нарязваме на дребно и ги заливаме с 2-3 литра студена вода.

Поставяме ги на котлона и когато заврат, поръсваме със сол и прибавяме нарязаните зелен лук, домат, червен пипер и спанак на ситно.

Оставяме така да врат.

След като омекнат, прибавяме ориза и ситно нарязаните подправки.

В купичка си размиваме брашното в малко студена вода и изсипваме в агнешката супа.

Готовата чорба сваляме от огъня и застройваме с яйцето.

При желание си подправяме с черния пипер и оцета.

Селската агнешка чорба със спанак се поднася докато е още топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусна и лека агнешка чорбица стана!
24.04.2023 00:45