Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с броколи в лаваш

Киш с броколи в лаваш

Киш с броколи в лаваш
Снимка: Росица Петрова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Днес ви предлагам да си приготвите един бърз киш с броколи, който вместо с маслено тесто за основа, да направите с лаваш."

Необходими Продукти

  • лаваш - 2 бр.
  • броколи - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • заквасена сметана - 200 г
  • кашкавал - 150 г
  • грана падано - 50 г
  • пуешка шунка - 150 г на слайсове
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Днес ви предлагам да си приготвите един бърз киш с броколи, който вместо с маслено тесто за основа, да направите с лаваш.

За целта бланширайте броколите, предварително нарязани на розички във вряща вода за 5 минути, след което ги отцедете и потопете в ледена вода.

Намаслете тавичка с малко олио или масло и сложете в нея лаваша. Ползвах 2 броя правоъгълен лаваш, които леко застъпих.

Върху лаваша наредете слайсове пуешка шунка.

В купа разбийте яйцата с щипка сол и прясно смлян черен пипер и прибавете към тях заквасената сметана.

След това добавете настъргано Грана Падано и половината от кашкавала, нарязан на кубчета. Разпределете тази смес върху шунката и добавете розичките броколи, като ги притискате.

Сложете киша да се пече в предварително загрята фурна на 180 °C за 20 минути.

След това извадете от фурната, настържете останалия кашкавал и върнете във фурната за още 10 минути, колкото кашкавалът да се разтопи върху киша с броколи в лаваш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: