Начин на приготвяне
Днес ви предлагам да си приготвите един бърз киш с броколи, който вместо с маслено тесто за основа, да направите с лаваш.
За целта бланширайте броколите, предварително нарязани на розички във вряща вода за 5 минути, след което ги отцедете и потопете в ледена вода.
Намаслете тавичка с малко олио или масло и сложете в нея лаваша. Ползвах 2 броя правоъгълен лаваш, които леко застъпих.
Върху лаваша наредете слайсове пуешка шунка.
В купа разбийте яйцата с щипка сол и прясно смлян черен пипер и прибавете към тях заквасената сметана.
След това добавете настъргано Грана Падано и половината от кашкавала, нарязан на кубчета. Разпределете тази смес върху шунката и добавете розичките броколи, като ги притискате.
Сложете киша да се пече в предварително загрята фурна на 180 °C за 20 минути.
След това извадете от фурната, настържете останалия кашкавал и върнете във фурната за още 10 минути, колкото кашкавалът да се разтопи върху киша с броколи в лаваш.