Начин на приготвяне
Включете фурната да загрява до 180 °C.
За този диетичен хляб разбийте яйца със солта в купа. В отделна купичка смесете киселото мляко и содата и оставете да шупне.
Сипете шупналото мляко при яйцата заедно със лененото масло.
Добавяйте на части сухите съставки: ленено брашно, бадемово брашно, кокосово брашно, сол и Хуск, редувайки с водата и бъркайки непрестанно. Ако е много гъсто сложете още вода или едно малко разбито яйце.
Добавете розмарина и прехвърлете сместа във форма за кекс с вместимост 1 л, предварително обилно намазнена.
Загладете хубаво хляба и го намажете с ленено масло или зехтин. Поръсете със малко сол на люспи.
Печете кето хляба 40-45 минути, като на половината на това време отново поръсите със зехтин или ленено масло (но преди 20-тата минута не отваряйте фурната).
Оставете кето хляба с ленено брашно да изстине, нарежете на парченца и сервирайте.
Вкусно и здравословно!
Добър апетит!