Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Кето хляб с ленено брашно

Кето хляб с ленено брашно

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Кето хляб с ленено брашно
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
53 мин.
Порции
6
"Кето хляб с ленено брашно - здраве в една филийка"

Необходими Продукти

  • ленено брашно - 30 г
  • кокосово брашно - 60 г
  • бадемово брашно - 20 г
  • хуск - 15 г
  • вода - 140 мл. леко топла
  • яйца - 2 бр. XL или 3 М или L
  • ленено масло - 3 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л. с връх
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 5 г
  • розмарин - 1 ч.л. сушен
  • зехтин - или ленено масло за поръсване
  • сол - на люспи, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да загрява до 180 °C.

За този диетичен хляб разбийте яйца със солта в купа. В отделна купичка смесете киселото мляко и содата и оставете да шупне.

Сипете шупналото мляко при яйцата заедно със лененото масло.

Добавяйте на части сухите съставки: ленено брашно, бадемово брашно, кокосово брашно, сол и Хуск, редувайки с водата и бъркайки непрестанно. Ако е много гъсто сложете още вода или едно малко разбито яйце.

Добавете розмарина и прехвърлете сместа във форма за кекс с вместимост 1 л, предварително обилно намазнена.

Загладете хубаво хляба и го намажете с ленено масло или зехтин. Поръсете със малко сол на люспи.

Печете кето хляба 40-45 минути, като на половината на това време отново поръсите със зехтин или ленено масло (но преди 20-тата минута не отваряйте фурната).

Оставете кето хляба с ленено брашно да изстине, нарежете на парченца и сервирайте.

Вкусно и здравословно!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: