Начин на приготвяне
Бързи и много вкусни царевични питки, за които не е необходимо месене. Всичко се разбърква с лъжица в последователността на продуктите.
Смесете в купа киселото мляко и содата и изчакайте да шупне.
След това прибавете яйцето, сол, олио и разбъркайте.
Пресейте двата вида брашно и добавете и тях.
Накрая прибавете сиренето, едро натрошено и финално разбъркайте.
Намажете ръцете си с олио и оформете малки топчета, които наредете в тава, покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго. При печене ще увеличат обема си.
Нарежете маслото и поставете по едно парче в средата на всяка мини питка.
Поръсете с тиквено семе и оставете питките Добруджанки да престоят 10 на минути, а през това време загрейте фурната на 200 градуса.
След това сложете питките да се пекат за 20-25 минути.
Добър апетит с царевични питки Добруджанки!