Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани с доматен сос

Патладжани с доматен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Патладжани с доматен сос
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг
  • домати - 1.5 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • брашно - за овалване на патладжаните
  • магданоз
  • захар - 1 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните по дължина, посолете ги и ги оставете да се отцедят за около един час. След това ги измийте старателно и отцедете от водата.

Оваляйте ги в брашно и ги наредете в предварително намазнена с олио тавичка. Сложете ги да се пекат в загрята на 200 градуса фурна за около 25 минути или докато покафенеят.

Междувременно пригответе доматения сос. Нарежете лука и го сложете да се запържи леко. Добавете настърганите домати, сол и захар. Оставете да покъкрят, докато сменят цвета си. Накрая прибавете пасираните скилидки чесън и нарязан магданоз. След няколко минути махнете от котлона.

Добавете доматената смес към изпечените патладжани и намалете фурната на 180 градуса. След около 20 минути извадете. Тези патладжани могат да се консумират веднага, но най-вкусни са няколко часа след приготвянето.

По желание ги запечете с малко настърган кашкавал или пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Прекрасна е рецептата, но единственото което не добавям е лук. Гласувам с 5.
20.09.2016 22:34