Обикновена Мусака

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
24/02/2020
"Сочна мусака с богата заливка и вкусен аромат - това е ястие, което никога няма да ни омръзне да ядем!"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
61 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо220 615
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата67
  • Коментирана16 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена61

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Запържваме каймата, след което последователно добавяме нарязаната на ситно глава лук, доматеното пюре, нарязаните на ситно домати и моркови.

Когато се поизпари водата добавяме червения, черния пипер и сол. Махаме от котлона

Докато става сместа, можете да обелите, измиете и нарежете картофите на ситно.

В тавичката за печене слагаме картофите и сместа с каймата. Доливаме 300 мл топла вода и разбъркваме.

Печем на 180-200 C около 50 мин. Когато придобие запечен вид се поставя заливката за мусаката.

Заливката се прави от сос, приготвен от киселото мляко, брашното, кашкавала и яйцата. Добавяме сол на вкус.

Накрая слагате отново мусаката за 15-20 минути да се запече заливката.

Рейтинг

5 39
4 17
3 12
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Изпрати
Eka
Eka
04.02.2020 12:21
може и още лук да поеме, ние слагаме по 2 глави
0
0
Геновева
Геновева
20.04.2019 11:08
Чудесна!
0
0
Пенка Дженатова
Много е вкусна.
2
0