Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Толстолоб на скара

Толстолоб на скара

Толстолоб на скара
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
17 мин.
Порции
2
"Толстолоб на скара - една любима риба по вкусна рецепта."

Необходими Продукти

  • толстолоб - 4 бр. котлети
  • сол
  • За маринатата
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сух дивисил - 1 с.л.
  • копър - 2 стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибените котлети се измиват, подсушават и поръсват със сол.

В купа се счукват или пресоват скилидките чесън.

Прибавят се зехтинът, лимоновият сок, бялото вино, черният пипер, дивисилът и копърът. Всички съставки се разбъркват и в получената марината се слагат котлетите толстолоб.

Овалват се от всички страни и се оставят в хладилника от два до шест часа да се овкусят.

Рибата се пече на загрята и намазнена сара по 5-6 минути от всяка страна или до готовност.

Сервираме толстолоб на скара с подходяща гарнитура за риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: