Начин на приготвяне
Измийте много добре ориза под течаща вода и го оставете в гевгир да се отцежда.
През това време си подгответе зеленчуците. Можете да добавите или да премахнете някои от списъка.
Всички зеленчуци нарежете на малки кубчета.
Заемете се с ориза. Сложете го в тенджера с 1 л вода и включете котлона на най-високата степен и когато заври, намалете на най-низката степен.
Разбърквайте периодично, за да не загори. Когато оризът поеме всичката вода, свалете го от котлона посолете, добавете черния пипер, ситно нарязания магданоз и копър. Не слагайте капака. Покрийте тенджерата с хавлия и оставете да изстине.
Налейте олиото в тигана и изчакайте да загрее. Прибавете морковите и ги задушете за 5 минути. Добавяйте по етапно и останалите зеленчуци, като след всяко добавяне задушавате за 2-3 минути по следния ред:
тиквичките, камбата, гъбите - добавете и маслото, домата, граха и царевицата заедно.
Гответе 10-15 минути. Накрая посолете и добавете черния пипер.
Разтелете на плота стреч фолио или целофан, с помощта на който ще избутвате соленото руло.
Намажете го с малко олио. Изсипете изтиналия ориз и го разтелете на правоъгълник с дебелина около 5 мм. Сложете половината от плънката и завийте руло до половината на листа и добавете и останалата плънка.
Навийте на руло до края, след което увийте цялото руло в фолиото, стегнете го добре и го положете във фризера за 1 и 1/2 часа.
Загрейте фурната на 220 °C. Извадете рулото от фризера и го поръсете с настъргания кашкавал. Печете за 10-15 минути или докато порозовее кашкавалът.
Оризовото руло можете да сервирате като вечеря, предястие или гарнитура към печено месо.
Да ви е сладко!