Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнените тиквички с кайма и ориз на баба

Пълнените тиквички с кайма и ориз на баба

Пълнените тиквички с кайма и ориз на баба4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Пълнените тиквички с кайма и ориз на баба - семейна рецепта, любима на няколко поколения."

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • ориз - 150 г
  • кайма - 250 г смес
  • моркови - 2 - 3 броя
  • лук - една глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • олио
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват, нарязват се на четири и вътрешността им се маха с лъжичка.

Тиквените лодки се посоляват.

За плънката:

Задушават се в тиган с мазнина леко подсолените настъргани моркови и нарязан лук, към които в последствие се добавя каймичката.

След като каймата леко се запържи, се добавя ситно нарязаната вътрешност на тиквичките и се оставя за 5 минутки на котлона.

Овкусява се със сол, черен пипер и кимион по желание.

След това се добавя ориза и 300 мл затоплена вода.

След като водата изври, сместа се маха от котлона и с нея се пълнят тиквичките.

Печем тиквичките с кайма и ориз поне 30 мин в загрята на 200 градуса фурна.

Подходящо е ястието да се хапва с гъст таратор или само с кисело мляко. Може да се направи и чеснов сос към тиквичките с кайма и ориз на баба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: