Задушен заек със сметана

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Задушен заек със сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Ароматно и изискано ястие, подходящо за официални случаи!"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 заек
  • шкембе - 500 г свинско
  • масло - 80 г
  • чесън - 5 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 250 мл
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се изчиства и измива. Отрязва се главата и вратът. Предните крачета и бутчетата се отстраняват. Гръдния кош се разрязва, изплаква се и се подсушава. Костите внимателно се изваждат.

Месото се поръсва със сол и черен пипер, нарязания чесън, покрива се с нарязано на дълги ленти свинско шкембе и с месото от предните крачета.

Всичко се навива на руло и се завързва с конец или се забожда с клечки за рулади. Запържва се в горещо масло заедно с бутчетата.

Долива се с бульон, приготвен от главата и костите. След 1 до 2 часа (в зависимост от количеството) месото се изважда.

В мазнината се запържва брашното, залива се с бульон и заквасена сметана. Сосът се кипва.

Месото се нарязва на филии и се залива със соса.

Задушеният заек се поднася топло или студено.

Месото добива по-пикантен вкус, ако се намаже с горчица или доматено пюре, смесено с черен пипер.

Задушеният заек със сметана е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
57
41
32
21
10
Дай твоята оценка: