Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Милинка - хлебче без месене

Милинка - хлебче без месене

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Милинка - хлебче без месене
Снимка: Илияна Димова
1 / 8
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • захар - 1/2 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 пакетче, суха
  • брашно - 2 ч.ч. приблизително
  • сирене - 100 г твърдо
  • за заливката
  • масло - 30 г краве
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включваме фурната на 60 градуса. Замесваме тестото, като към леко затопленото прясно мляко прибавяме олио, сол, захар, мая и яйце.

Смесваме добре и добавяме натрошеното сирене и брашното. Разбъркваме тестото с лъжица (не трябва да е нито твърдо, нито прекалено течно, трябва да е като много гъста каша).

В подходяща форма за печене (използвам с размери 20 см на 10 см, може и в отделни малки формички), покрита с хартия, намазана с масло (хартията трябва да е по-нависоко от стените на формата, за да не излезе тестото, като втаса), сипваме тестото във формата, като си помагаме с лъжица.

В загрятата на 60 градуса фурна, слагаме хлебчето да втаса, около 30 минути, или докато изпълни формата. Когато е удвоило обема си, поливаме със заливката, която приготвяме, като в краве масло (30 г), посолено на вкус, запържваме до златисто 1 супена лъжица брашно.

Печем хлебчето на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: