Начин на приготвяне
Бишкотена торта за гости - сладко удоволствие, с което ще впечатлите всички на масата.
Първо приготвяме крема за бишкотената торта.
За целта загрейте 900 мл мляко в касерола на умерен огън. Сипете захарта и бъркайте, докато се разтопи.
В отделна купичка разбийте яйцата с нишестето, ваниловата захар и останалите 100 мл мляко.
Сипете на тънка струйка към горещото, но не врящо мляко на котлона. Бъркайте с телена бъркалка на слаб/умерен огън до сгъстяване на крема. Имайте предвид, че кремовете с нишесте остават една идея по-редки от тези, които са приготвени с брашно. После като престоят стягат, затова не се притеснявайте.
Дръпнете от огъня и периодично разбърквайте кремчето за тортата, докато в същото време си приготвяте другите продукти.
Вземете правоъгълна форма за кекс или терин и сложете пласт бишкоти, напоени в мляко смесено с ароматен ликьор по ваш вкус (напоследък ползвам много розовият Tetratea с Хибискус - разкошен е за десерти). Сипете от крема и малко от течния карамел и редете бишкоти, крем и карамел до привършване на основните продукти.
Оставете тортата да изстине, после приберете в хладилник за няколко часа.
Сервирайте със сезонни пресни плодове.
Да ви е сладко!