Бишкотена торта за гости

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Бишкотена торта за гости
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
03/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Бишкотена торта за гости - сладко удоволствие, с което ще впечатлите всички на масата."

Необходими Продукти

  • бишкоти - около 200 г
  • течен карамел - заливка
  • череши - или други сезонни плодове (за украса)
  • ликьор - и мляко за напояване на бишкотите
  • Сладкарски крем
  • прясно мляко - 1 л
  • нишесте - 50 г натурално, царевично
  • яйца - 4 бр.
  • ванилова захар - 8 или 10 г
  • захар - от 150 до 200 г (на вкус)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бишкотена торта за гости - сладко удоволствие, с което ще впечатлите всички на масата.

Първо приготвяме крема за бишкотената торта.

За целта загрейте 900 мл мляко в касерола на умерен огън. Сипете захарта и бъркайте, докато се разтопи.

В отделна купичка разбийте яйцата с нишестето, ваниловата захар и останалите 100 мл мляко.

Сипете на тънка струйка към горещото, но не врящо мляко на котлона. Бъркайте с телена бъркалка на слаб/умерен огън до сгъстяване на крема. Имайте предвид, че кремовете с нишесте остават една идея по-редки от тези, които са приготвени с брашно. После като престоят стягат, затова не се притеснявайте.

Дръпнете от огъня и периодично разбърквайте кремчето за тортата, докато в същото време си приготвяте другите продукти.

Вземете правоъгълна форма за кекс или терин и сложете пласт бишкоти, напоени в мляко смесено с ароматен ликьор по ваш вкус (напоследък ползвам много розовият Tetratea с Хибискус - разкошен е за десерти). Сипете от крема и малко от течния карамел и редете бишкоти, крем и карамел до привършване на основните продукти.

Оставете тортата да изстине, после приберете в хладилник за няколко часа.

Сервирайте със сезонни пресни плодове.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: