Начин на приготвяне
Диаметър на формата 18 - 20 см
Днес ще приготвим торта Златното ключе - една от най-простите, но най-вкусни торти.
Това е една от най-простите торти, но се получава нежна, с много вкусен крем. Това е рецепта за торта, която става все по-вкусна c всеки ден.
Разбийте яйцата със стайна температура и захарта до пухкава смес и побеляване. Докато разбивате яйцата и захарта, сварете млякото с маслото в тенджера, колкото да се разтопи маслото. Към яйчената смес добавете брашното и бакпулвера на два етапа. Разбъркайте леко. След това добавете горещо мляко и масло на три етапа. Разбъркайте.
Печете в предварително загрята фурна на 175°C за 30-35 минути. Охладете готовата торта.
Пандишпановият блат може да се изпече предварително и да се съхранява в хладилник (увит в стреч фолио). Веднага прехвърлете тортата върху решетка и оставете да изстине.
Е, докато бисквитaтa се охлажда, приготвяме крема. Кремът се оказа ефирен, нежен и много вкусен.
За крема:
Всички съставки трябва да са от хладилника.
Смесете фината извара или маскарпонето и варено карамелизирано кондензирано мляко и добавете сметана, разбийте до плътност. Кремът за торта е готов.
Тази версия на крема ми харесва повече за тази торта, но знам, че много домакини го правят с обикновено кондензирано мляко, а не варено.
След като блатовете изстинат, разрязваме на 3 равни части.
Вижте порестата структура на пандишпана.
Оставяме тортите настрана и подготвяме импрегнирането. За целта смесете 200 мл мляко със стайна температура с 2 с.л. кондензирано мляко.
Започваме да сглобяваме сметановата торта. Оформяме първия блат. намазваме със сиропа и крем, след което слагаме втория блат отгоре и повтаряме последните стъпки, след което слагаме третия блат от пандишпан и също го намазваме със сиропа и крем.
Тортата е готова, може да я украсите допълнително с шоколад отгоре. Сложете тортата в хладилника за 2 часа. Но колкото повече престои тортата в хладилника, толкова по-вкусна става. Приятно приготвяне!
Бележки:
Тортата е много подходяща за гости със своята нежност и лекота, когато имате голямо меню, тази рецепта ще ви улесни и ще впечатли гостите!
Крехка, мека, напоена, много, много вкусна тортата Златен ключ ще впечатлите вашите гости и ще спестите време с приготвяне на сложни и трудоемки десерти!
По желание можете да добавите ядки (орехи, лешници), каквито ви харесват!
Смелете чаша орехи в блендер, но не на ситно трохи. Необходимо е да се усещат - поръсвате с тях върху крема.