Празнична торта Златен ключ

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Празнична торта Златен ключ
Снимка: Ivelina
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Торта Златен ключ една от най-простите, но най-вкусни торти - нежна, с много вкусен крем. Това е рецепта за торта, която става все по-вкусна c всеки ден."

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 165 г
  • бакпулвер - 1 ч.л. пълна
  • захар - 140 г
  • яйца - 3 бр.
  • краве масло - 60 г
  • прясно мляко - 120 мл
  • за крема
  • извара - 300 г или маскарпоне
  • сметана - 200 мл 35% масленост
  • кондензирано мляко - 200 г варено карамелизирано
  • Импрегниране
  • мляко - 200 мл
  • кондензирано мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Диаметър на формата 18 - 20 см

Днес ще приготвим торта Златното ключе - една от най-простите, но най-вкусни торти.

Това е една от най-простите торти, но се получава нежна, с много вкусен крем. Това е рецепта за торта, която става все по-вкусна c всеки ден.

Разбийте яйцата със стайна температура и захарта до пухкава смес и побеляване. Докато разбивате яйцата и захарта, сварете млякото с маслото в тенджера, колкото да се разтопи маслото. Към яйчената смес добавете брашното и бакпулвера на два етапа. Разбъркайте леко. След това добавете горещо мляко и масло на три етапа. Разбъркайте.

Печете в предварително загрята фурна на 175°C за 30-35 минути. Охладете готовата торта.

Пандишпановият блат може да се изпече предварително и да се съхранява в хладилник (увит в стреч фолио). Веднага прехвърлете тортата върху решетка и оставете да изстине.

Е, докато бисквитaтa се охлажда, приготвяме крема. Кремът се оказа ефирен, нежен и много вкусен.

За крема:

Всички съставки трябва да са от хладилника.

Смесете фината извара или маскарпонето и варено карамелизирано кондензирано мляко и добавете сметана, разбийте до плътност. Кремът за торта е готов.

Тази версия на крема ми харесва повече за тази торта, но знам, че много домакини го правят с обикновено кондензирано мляко, а не варено.

След като блатовете изстинат, разрязваме на 3 равни части.

Вижте порестата структура на пандишпана.

Оставяме тортите настрана и подготвяме импрегнирането. За целта смесете 200 мл мляко със стайна температура с 2 с.л. кондензирано мляко.

Започваме да сглобяваме сметановата торта. Оформяме първия блат. намазваме със сиропа и крем, след което слагаме втория блат отгоре и повтаряме последните стъпки, след което слагаме третия блат от пандишпан и също го намазваме със сиропа и крем.

Тортата е готова, може да я украсите допълнително с шоколад отгоре. Сложете тортата в хладилника за 2 часа. Но колкото повече престои тортата в хладилника, толкова по-вкусна става. Приятно приготвяне!

Бележки:

Тортата е много подходяща за гости със своята нежност и лекота, когато имате голямо меню, тази рецепта ще ви улесни и ще впечатли гостите!

Крехка, мека, напоена, много, много вкусна тортата Златен ключ ще впечатлите вашите гости и ще спестите време с приготвяне на сложни и трудоемки десерти!

По желание можете да добавите ядки (орехи, лешници), каквито ви харесват!

Смелете чаша орехи в блендер, но не на ситно трохи. Необходимо е да се усещат - поръсвате с тях върху крема.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: