Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Печена патица»Пълнена патица с картофи и глазура

Пълнена патица с картофи и глазура

КрисиКриси
Новак
3030579
Пълнена патица с картофи и глазура
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6
"Пълнена патица с картофи и глазура - уникално вкусно предложение, което не е за изтърване преди и след Коледа"

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр. към 2.3 кг + /сърце, дробче и воденичка/
  • За плънката
  • олио
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 2 скилидки
  • картофи - 2 средно големи
  • хляб - 1 филия
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • За намазване
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • Глазура
  • горчица - 1.5 с.л. за барбекю
  • мед - 1/2 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите се нарязват на дребни парчета и се задушават с вода, олио и сол за около 20 мин.

След като изври водата, се добавя лукът, който се запържва до златисто, чесъна, филията хляб, която предварително е потопена във вода и изцедена.

Накрая се добавят нарязаните на дребно картофи, една лъжица масло подправките за плънката и се обработва за още 10 мин.

Патицата се осолява, поръсва се с черен пипер и хубаво се намазва със соев сос. Патицата се пълни и се глазура.

Пече се под фолио за около 2.5 часа.

Аз я пека 1 час, след което я обръщам печената патица, така пека още 1 час и накрая пека за кратко без фолио до златисто.

Да Ви е вкусно с моята пълнена патица с картофи и глазура!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: