Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол в мляко по италиански

Карфиол в мляко по италиански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Карфиол в мляко по италиански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 кг
  • прясно мляко - 250 мл
  • масло - 60 г
  • захар - 1 ч.л.
  • нишесте - 20 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се разделя на съцветия и се нарязва на ситно. Осолява се и се запържва в масло. В отделен съд се загрява млякото, в което се добавят две супени лъжици от маслото и захарта.

Във врящото мляко се пуска запържения карфиол. След като кипне, се добавя разреденото с малко вода нишесте и сместа се оставя да заври при непрекъснато бъркане на бавен огън.

Сваля се от котлона и е готово за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: