Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Буше с пиле и гъби (Bouchee a la Reine)

Буше с пиле и гъби (Bouchee a la Reine)

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Буше с пиле и гъби (Bouchee a la Reine)1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8 бр.
"Ако искате да впечатлите гостите - пригответе това изискано Буше с пиле и гъби - резултатът е гарантиран"

Необходими Продукти

  • воловани - 8 бр.
  • пилешко месо - 3 пилешки филета, нарязани на кубчета
  • гъби - 70 г, нарязани на ситно ( ваш избор)
  • лук - 1 малка глава, нарязана на ситно
  • масло - 30 г
  • бяло вино - 15 мл (1 с.л.)
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • Сос
  • масло - 60 г
  • брашно - 40 г
  • прясно мляко - 480 мл
  • мащерка - щипка
  • бульон - 1/2 кубче пилешки, натрошен
  • вино - 1/2 ч.ч. (по избор)
  • морска сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука в маслото до омекване и приятен златист загар, добавете нарязаното на кубчета пилешко и запържете за 6 минути. Добавете гъбите и запържете още 4-5 минути с тях. Следва да долеете бялото вино. Оставете соса да се редуцира за около 3 минути и снемете от котлона.

Загрейте фурната на 150°C

За Бешамела разтопете маслото в тенджера и постепенно добавете брашното при непрекъснато разбиване с телена бъркалка. Долейте прясното мляко и бульона и бъркайте на среден огън, докато се сгъсти. Сега можете да добавите половин чаша вино, но не е задължително. Намалете котлона и бъркайте, докато се получи подходящата за сос Бешамел гъстота.

Загрейте волованите за 8-10 минути, като отрежете капачетата им преди това. Смесете пилето с Бешамела и загрейте на котлона в продължение на 2 минути на ниска температура.

Запълнете волованите със соса и покрийте с капачетата. Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Сервирайте или като предястие или като основно ястие със салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зара
Зара
Изключително неясно обяснение към рецептата, че и неточно. Разочарована съм!
31.12.2014 14:30
1