Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешко с гъби и топено сирене

Пилешко с гъби и топено сирене

ИвелинаИвелина
Чирак
857821711
Пилешко с гъби и топено сирене
Снимка: Ивелина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
3 мин.
Порции
4
"Пилешко с гъби, към което може да добавите единствено пухкаво картофено пюре"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • печурки - 250 г гъби
  • топено сирене - 100 г натурално
  • брашно
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото се нарязва на малки пилешки пържолки и се овкусява с зехтин, червен пипер и черен пипер. Оставя се да престои 1 час.

Пържолките се изпичат на тиган скара и се поставят равномерно в тава.

Сос:

Гъбите се измиват и нарязват. Слагаме малко олио на дъното на тиган и след като е загряло добавяме гъбите, за да се запържат за 10 минути.

След това добавяме 200 мл вода към гъбите и оставяме да се варят за 10 минути.

Добавяме към гъбите топеното сирене, 4 с.л брашно и овкусяваме със сол и черен пипер. Оставяме да ври 2-3 минути.

След като сосът е готов, заливаме пилешкото с гъби с него и поставяме във фурна за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: