Начин на приготвяне
Оризът се измива и сварява в 1.5 ч.ч. вода и се посолява на вкус, когато е почти готов.
Соевата кайма се поръсва с универсалната подправки и кимион и се залива с гореща вода, колкото почти да се покрие.
Лукът, чушката и морковът се нарязват на дребно, а гъбите - на кубчета.
Зеленчуците се запържват в малко сгорещено олио. Когато поомекнат гъбите, се прибавя соевата кайма. Ако има много вода при каймата, предварително се отцежда повечето от нея.
В купичка се смесват соев сос, терияки сос, захар, черен пипер, къри на прах, джинджифил на прах, брашно и вода.
Разбърква се много добре, като не трябва да остават бучки. Този сос се изсипва при каймата със зеленчуците и се разбърква, докато се сгъсти и се поеме от продуктите.
Ориз със соева кайма по китайски се сервира, като каймата със зеленчуци се изсипе в купичка върху сварения ориз.