Начин на приготвяне
Смесете брашното с бакпулвера и солта.
В отделен съд разбийте яйцето. Прибавете към него киселото мляко и олиото и разбъркайте.
Прибавете тази смес към брашното и замесете много меко, почти лепнещо тесто.
Разделете тестото за домашните рогчета на 8-10 малки топчета.
Всяко от тях разточете върху набрашнена повърхност на тънка елипса. В единия край сложете натрошено сирене и навийте на руло.
Наредете рогчетата в тава, покрита с хартия за печене, и ги намажете с малко олио.
Загрейте фурната на 180 °C и сложете да се пекат бързи пълнозърнести рогчета за около 20 минути.
Не е лоша идея да погледнете и тези апетитни сиренки и бабини пирожки.