Начин на приготвяне
Камбите, морковите, карфиола, чесъна и целината се измиват, почистват се и се нарязват. Пълнят се плътно в буркани.
Във всеки буркан най-отгоре се поставят по 2-3 дафинови листа, 5 зрънца черен пипер и 3 зрънца бахар.
Приготвяме си саламурата по следният начин, като е важно да се използва една чаша за всичко.
В голям съд си измерваме захарта и морската сол. Добавяме оцет и накрая водата. Разбъркваме заедно до пълното разтваряне на захарта и солта.
След като саламурата за туршията ни е готова, я добавяме в бурканите при зеленчуците.
Добавяме си аспирините и затваряме бурканите.
В продължение на 5 дни, бурканите се въртят първо с капачката надолу, след това с капачката нагоре.
Ако бързата туршия ти харесва, опитай и другите ни предложения за туршия в бидон или нашата хрупкава гръцка туршия.
Коментари