Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Тиквен пирог по стара руска рецепта

Тиквен пирог по стара руска рецепта

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Тиквен пирог по стара руска рецепта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • тиква - 1.5 кг
  • стафиди - 300 г
  • сушени кайсии - 300 г
  • захар - 300 г
  • брашно - 350 г
  • масло - 200 г
  • сметана - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се смесват със ситно нарязаните кайсии и тиква. От брашното се отделят две супени лъжици. Останалата част от брашното се смесва със солта, содата и омекналото масло. Добавя се сметаната и се замесва меко тесто.

Разделя се на две неравни части. По-голямата се разточва и се слага върху намазана с мазнина тава, след това се разточва по-малката част. Към плодовата смес се добавят 2 супени лъжици брашно. Плънката се слага върху по-голямата част от тестото. Поръсва се със захарта.

Покрива се с по-малката част от тестото и се защипват краищата. Правят се четири малки дупчици, за да излиза парата. Пече се 45 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: