Начин на приготвяне
Измитата тиква цигулка разрязвам на две по дължина, почиствам от семките и слагам в тава върху хартия за печене.
Във вдлъбната част слагам чери доматите в едната половина, в другата - главата чесън. Поръсвам със солта, поливам със зехтина и мятам във фурната за около 30-40 мин - до карамелен загар =.
В блендер или с пасатор блиндирам месестата част на тиквата, черитата, чесъна - почистен без люспите. Постепенно добавям от горещия бульон, маслото и в края добавям сметаната.
Сервирам кремсупата от тиква с крутони и синьо сирене.
Прекрасен вкус и есенен аромат с тази кремсупа от печена тиква.
Вижте още правила за вкусна печена тиква и разберете всъщност пълнее ли се от тиква.