Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ароматен лаврак на фурна с хрупкава коричка

Ароматен лаврак на фурна с хрупкава коричка

Нашата КухняНашата Кухня
Новак
1214930
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Ако не знаете как да си приготвите наистина вкусна риба, ето как да си приготвите най-вкусния лаврак на фурна"

Необходими Продукти

  • лаврак - 2 бр.
  • домат - 1 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • розмарин
  • хималайска сол
  • подправки микс
  • риган
  • лютив червен пипер
  • мащерка
  • кориандър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с почистването на рибата, което слагаме настрани като е готова.

Обелваме скилидките чесън и ги нарязваме на шайби, както и домата. Лимона го режем на две половинки.

Продължаваме с овкусяването на рибата, като за целта върху дъска или чиния поръсваме от солта, както и микса от подправки. Изстискваме и лимона, като ако попаднат семки, ги премахваме.

Подсушаваме хубаво, вече измитата риба и я поставяме върху подправките. Овъргалваме я хубаво от двете и страни.

Започваме да пълним рибата, като първо слагаме шайбите чесън, 3-4 резенчета домат, 2-3 стръка розмарин и още малко чесън най-отгоре. С останалите подправки намазваме по вътрешността на рибата.

Слагаме малко зехтин в рибата, както и поръсваме с още малко от подправките вътре в нея, както и по кожата и.

Поставяме рибата в намазнена тавичка и сме готови за фурната.

Покриваме тавичката с алуминиево фолио и печем лаврака в предварително загрята фурна на 200 градуса.

След около 30 минути махаме фолиото и връщаме тавата във фурната, за да хване приятен загар на коричката. След още 15-20 минути рибата е готова.

Вижте също кои най-подходящите гарнитури за риба и научете защо е добре да хапвате лаврак по-често.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: