Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура с лимонов сос по гръцки

Ципура с лимонов сос по гръцки

Ципура с лимонов сос по гръцки
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ципура с лимонов сос по гръцки - радост за окото и коремчетата"

Необходими Продукти

  • ципури - 2 бр.
  • риган - 1 с.л. сушен
  • зехтин - 2 с.л. екстра върджин
  • лимон - 1/2 на резенчета
  • За соса
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - сок от 1 лимон
  • зехтин - 100 мл екстра върджин
  • риган - 1 с.л. сушен
  • босилек - листа пресен
  • сол
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя лимоновият сос. За него е нужно в купа да се счукат или нарежат на ситно две скилидки чесън.

Към тях се прибавят сок от един лимон и зехтин. Сместа се разбърква енергично, докато побелее.

Прибавят се сушеният риган, ситно нарязаните листа босилек, сол на вкус и черен пипер.

Отново сосът се разбърква и оставя настрани.

Почистените ципури се посоляват от вън и от вътре. В прореза на корема им се поставя от сушения риган и резенчета лимон.

Рибите ципури се намазват със зехтин и поставят на загрята плоча или скара. Пекат се от двете страни по 10 минути.

Сервира се ципура с лимонов сос по гръцки. Опитайте!

Вижте кое е подходящо вино за ципура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: