Начин на приготвяне
Първо се приготвя лимоновият сос. За него е нужно в купа да се счукат или нарежат на ситно две скилидки чесън.
Към тях се прибавят сок от един лимон и зехтин. Сместа се разбърква енергично, докато побелее.
Прибавят се сушеният риган, ситно нарязаните листа босилек, сол на вкус и черен пипер.
Отново сосът се разбърква и оставя настрани.
Почистените ципури се посоляват от вън и от вътре. В прореза на корема им се поставя от сушения риган и резенчета лимон.
Рибите ципури се намазват със зехтин и поставят на загрята плоча или скара. Пекат се от двете страни по 10 минути.
Сервира се ципура с лимонов сос по гръцки. Опитайте!
Вижте кое е подходящо вино за ципура.