Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Многолистни кифлички със сирене

Многолистни кифлички със сирене

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2574k6771
Многолистни кифлички със сирене3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
32
"Вкусни многолистни кифлички със сирене за похапване по всяко време, както и за почерпка. Чудни са!"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • суха мая - 7 г
  • брашно - 500 - 550 г
  • За плънката
  • натрошено сирене - около 200 - 250 г
  • краве масло - около 80 г, разтопено
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

В купа пресейте 500 г брашно, добавете маята, разбъркайте и направете кладенче.

В друга купа поставете останалите продукти, разбийте с бъркалка и след това ги изсипете при брашното.

Замесете тестото за кифличките. В зависимост от големината на яйцата може да трябва да добавите още малко брашно, но не прекалявайте. Най-много добавете още 50 г. Покрийте или затворете в купа тестото и го оставете да втаса за около 40 минути. За по-бързо втасване слагам купата в съд с гореща вода.

Втаслото тесто разделете на 6 равни питки. Увийте питките в найлонче, за да не хванат коричка. Вземате една топка, намазвате я с малко разтопено масло и я разточвате много тънко - около 30-35 см. Слагате я някъде настрани. Отгоре слагате още малко масло и поръсвате със сирене.

Разточвате следващата питка по същия начин и след това я слагате върху първата. Пак слагате масло и сирене. Разточвате третата и я слагате най-отгоре. Нея мажете само с масло. Трите събрани кори разточвате пак леко, около 40 см.

След това режете на 16 части. Ако ги искате по-големи, разрежете на 8 или 12 части. Навивате солените кифлички и ги нареждате в тава, покрита с хартия. След това правите същото с другите 3 питки. Кифличките със сирене се покриват с кърпа и оставят за около 20 минути на топло да втасат.

След това се мажат със смес от един жълтък и 1 с.л. олио. Пекат се в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 градуса за 20 минути. Моите многолистни кифлички със сирене изпекох в две отделни тави.

Вижте още ценни съвети при навиване на кифлички и кои са най-добрите рецепти за кифли.

Източник:Вкусни рецепти с Валерия
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: