Начин на приготвяне
В купа пресейте 500 г брашно, добавете маята, разбъркайте и направете кладенче.
В друга купа поставете останалите продукти, разбийте с бъркалка и след това ги изсипете при брашното.
Замесете тестото за кифличките. В зависимост от големината на яйцата може да трябва да добавите още малко брашно, но не прекалявайте. Най-много добавете още 50 г. Покрийте или затворете в купа тестото и го оставете да втаса за около 40 минути. За по-бързо втасване слагам купата в съд с гореща вода.
Втаслото тесто разделете на 6 равни питки. Увийте питките в найлонче, за да не хванат коричка. Вземате една топка, намазвате я с малко разтопено масло и я разточвате много тънко - около 30-35 см. Слагате я някъде настрани. Отгоре слагате още малко масло и поръсвате със сирене.
Разточвате следващата питка по същия начин и след това я слагате върху първата. Пак слагате масло и сирене. Разточвате третата и я слагате най-отгоре. Нея мажете само с масло. Трите събрани кори разточвате пак леко, около 40 см.
След това режете на 16 части. Ако ги искате по-големи, разрежете на 8 или 12 части. Навивате солените кифлички и ги нареждате в тава, покрита с хартия. След това правите същото с другите 3 питки. Кифличките със сирене се покриват с кърпа и оставят за около 20 минути на топло да втасат.
След това се мажат със смес от един жълтък и 1 с.л. олио. Пекат се в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 градуса за 20 минути. Моите многолистни кифлички със сирене изпекох в две отделни тави.
Вижте още ценни съвети при навиване на кифлички и кои са най-добрите рецепти за кифли.