Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз с печени чушки и праз лук

Ориз с печени чушки и праз лук

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
2261k7566
Ориз с печени чушки и праз лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Може да хапвате ориз с печени чушки и праз лук самостоятелно или като гарнитура към месо, риба или вегетариански ястия."

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • печени чушки - 3 бр.
  • праз лук - 1 стрък
  • зехтин - 5 с.л.
  • зеленчуков бульон - 2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол - по вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пресен магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на тънки кръгчета и го задушете в загрятото олио или зехтин на среден огън, докато омекне около 5 минути.

Измийте ориза добре и го прибавете към праза. Разбъркайте и запържете за 1-2 минути, докато стане леко прозрачен.

Прибавете нарязаните на ивици печени чушки, червения пипер, кимиона, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.

Залейте с бульона (или водата), намалете котлона и оставете да къкри на слаб огън, докато оризът поеме течността (около 15-20 минути за бял ориз или 30-35 минути за кафяв ориз).

Финални щрихи: Свалете от котлона, похлупете с капак и оставете сготвения ориз да почине 5-10 минути.

Поръсете с пресен магданоз и поднесете топла зимната гозба.

Може да хапвате ориз с печени чушки и праз лук самостоятелно или като гарнитура към месо, риба или вегетариански ястия.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: