Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Постен боб на тиган

Постен боб на тиган

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Чирак
60417118
Постен боб на тиган4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Постен боб на тиган - изключително вкусен и лесен за приготвяне. Ще допадне не само на постещите."

Необходими Продукти

  • бял боб - 400 г от консерва
  • моркови - 2 бр.
  • кладница - 6 бр.
  • доматено пюре - 300 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • праз - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • девесил
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За постния боб на тиган морковите и лукът се измиват, почистват се и се нарязват на ситно.

Червената чушка се измива, почиства се от семките и се нарязва на колелца. Гъбите кладница се нарязват на едри парчета.

Зеленчуците се задушават в тиган с малко олио и щом омекнат, се добавя отцеденият от консервата боб, заедно с подправките - сол, черен пипер, джоджен и девесил на вкус, както и доматеното пюре.

Постният боб се оставя за няколко минути, като се разбърква непрекъснато. Поднасяте поръсено с магданоз.

Вижте и някои важни съвети за готвене на вкусен боб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: