Начин на приготвяне
Петдесет грама от желатина се накисват в студена преварена вода и щом набъбнат, се отцеждат и се разтопяват на водна баня. Сокът от ягоди се загрява и в него се добавя желатинът.
Сместа се охлажда до стайна температура. Формички се пълнят с течността така, че да се получи слой с височина половин сантиметър. Оставя се да изстине в хладилника. След това във формичките се слагат по-малки и се закрепват една за друга с тиксо през ръбовете.
В образувалите се кухини между стените на формичките се излива желето и се оставя в хладилника да се стегне. След това формичките се топват за 3 секунди в гореща вода и се вадят в чинийки.
Останалият желатин се залива със студена преварена вода и щом набъбне, се отцежда и се разтваря на водна баня. Ябълките се обелват, режат се на ситно, заливат се с гореща вода и се варят до омекване на бавен огън.
Пасират се, добавя се захарта, желатинът и лимоновият сок и сместа се разбива на пяна. Мусът се оставя да се охлади и се шприцова в кошничките от желе. Поръсват се с лимонова кора.