Солени гевречета

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Солени гевречета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
30 бр.
"Всички, повтаряме, всички си падат по солените гевречета, а това е една много лесна рецепта за приготвянето им"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • крема сирене - 1 пакетче
  • яйца - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1.2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • ким - 1 ч.л. запечен или смлян
  • олио - 1 ч.ч. за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки без олиото и замесете гладко тесто. Намазнете си ръцете и разделете тестото на части, които трябва да съобразите с размера на шприца ви.

Шприцовайте гевречетата върху голяма тава, застлана с хартия за печене. Ако не разполагате с шприц, може да оформите гевречетата и с намазнени ръце.

Загрейте мазнината в дълбока тенджерка (пластът олио трябва да е поне 4 см), която е с малък диаметър. Изпържете вътре гевречетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: