Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Шишчета»Телешки шишчета с фъстъчен сос

Телешки шишчета с фъстъчен сос

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Телешки шишчета с фъстъчен сос2 / 2
14/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • соев сос - 1/4 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • за соса
  • ананас - 1 ч.ч. сок
  • фъстъчено масло - 1 ч.ч.
  • чесън - 1/2 с.л. прах
  • лук - 1/2 с.л. прах
  • чили сос - 2 с.л. сладък
  • соев сос - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете телешкото месо от излишната мазнина и жилите, нарежете го на кубчета със страна 1 см. Нанижете ги на дървени шишчета и поставете в широк плитък съд (да не е метален).

Смесете соевия сос, пресования чесън и джинджифила. С получената смес мариновайте шишчетата за 4-6 часа.

Загрейте силно скарата. Запечете маринованите шишчета до готовност (8-10 минути) като ги обръщате, за да се запекат равномерно.

Докато шишчетата се пекат, пригответе фъстъчения сос. Смесете съставките и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Кипнете соса, намалете силата на котлона и варете 4-5 минути на тих огън.

Сосът и шишчетата се поднасят топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: