Сотирани моркови

MarianaMarianaДжедай7720
11/03/2015
"Ако зайчетата можеха да готвят, те непременно щяха да си хапват сотирани моркови "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 213
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • моркови - 500 г
  • масло - 30 г
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете само моркови, които са свежи, с наситен оранжев цвят и твърди. Добре е преди кулинарната обработка да ги обелите.

Нарежете морковите на кръгчета или пръчици и ги запържете на умерено силен огън за 3-4 минути. Целта е да омекнат леко, но да останат хрупкави.

Когато станат готови, поръсете със захарта, за да се глазират и разбъркайте добре.

Може да ги поднесете като самостоятелно ястие или като гарнитура към печени и задушени меса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар