Пълнозърнест хляб с коприва

18/03/2015
Mariana
отMarianaДжедай56193720
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 602
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в дълбока купа сухите съставки. Разбийте отделно мокрите и внимателно ги смесете. Омесете меко и еластично тесто. Оставете го на топло да втаса до удвояване на обема.

Добавете към тестото сухата коприва, маковото семе и сусама. Премесете много добре и прехвърлете в предварително намазнена форма за хляб.

Хлябът се пече около 35-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.

Освен коприва, в хляба може да добавите и други съставки като грах, сушени домати и т.н.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар