Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък хляб»Немски сладък хляб

Немски сладък хляб

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Немски сладък хляб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"С хляб и сол посрещат в България, но в Германия нещата не стоят точно така - там актуален е сладкия хляб"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • суха мая - 1 пакетче
  • масло - 180 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се загрява на котлона със захарта и солта. Добавят се две трети от маслото и щом сместа кипне, се сваля от огъня и се оставя да изстине.

Добавя се маята и на порции се добавя брашното. Добавя се водата и се омесва тесто, което се намазва с малко масло и се оставя покрито да втасва 1 час.

Премесва се още веднъж и се разточва на кора с дебелина половин сантиметър. Нарязва се на квадрати 5 на 5 сантиметра и всеки квадрат се потапя в останалото масло, което се разтопява предварително.

Квадратите се нареждат със застъпване във форма за кекс и се оставят да втасат 30 минути. Хлябът се изпича в до златисто в загрята на 220 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: