Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен лук»Пълнен лук с шунка и кайма

Пълнен лук с шунка и кайма

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пълнен лук с шунка и кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Внимателно подберете най-големите глави лук, защото все пак ще ги пълните, нали"

Необходими Продукти

  • лук - 8 големи глави
  • сирене - 150 г пушено
  • кайма - 300 г
  • домати - 1 кг
  • масло - 100 г
  • шунка - 100 г
  • черен пипер - няколко зрънца
  • магданоз - няколко клончета
  • олио
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и издълбайте лука, посолете го. Нарежете шунката и сиренето на ситно, смесете ги с каймата.

Подправете със сол и черен пипер, добавете магданоза. В главите лук се слага по малко масло и се пълнят със сместа.

Смелете доматите в тавичка, върху тях наредете напълнения лук и го запечете в умерена фурна да покафеняване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: