Постни кюфтета със спанак и ориз

MarianaMariana
Джедай
561
793
2k
06/04/2015
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 663
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги свалете до готовност в подсолена вода. Намачкайте ги с преса или вилица и добавете предварително сварения и отцеден ориз. Разбъркайте добре.

Добре почистеният спанак се бланшира за 2 минути във вряла подсолена вода и се отцежда, след което се нарязва на ситно. Лукът се настъргва, добавят се подправките и всички продукти се омесват добре.

Сместа се прибира за 30 минути в хладилник, за да стегне. С мокри ръце се оформят топчета с големината на орех, овалват се в брашното или галета и се пържат за 3-4 минути в силно сгорещена мазнина.

Готовите кюфтенца се изваждат върху домакинска хартия, за да се отцедят добре и се поднасят с млечен сос и свежа салата по избор.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар