Агнешка дроб-чорба

MarianaMariana
Джедай
561
775
2k
12/04/2015
"За днес е обявен код Дроб-чорба за повечето райони - и ние смятаме да се възползваме от него "
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 693
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте дроба със студена вода, кипнете и оставете да се вари на тих огън. Нарежете лука, морковите и един от доматите на дребно. Загрейте мазнината и задушете зеленчуците до омекване.

Залейте ги с част от прецедения бульон, в който се е варил дробът. Когато сместа кипне, добавете нарязания дроб, ориза и останалите домати, нарязани на ситно. Слагат се градинските подправки и солта.

Оставете чорбата да къкри около 40 минути на тих огън. Десет минути преди да я свалите от котлона, сложете варената застройка. Тя се приготвя като се смесят яйцето, киселото мляко и брашното, кипват се на умерен огън и се варят 2-3 минути.

Преди поднасяне поръсете чорбата със ситно нарязан магданоз, по желание може да сложите черен пипер. По желание към супата може да добавите фиде или малко ориз.

Емайлирана тенджера с декор BLUE FLOWERS 6 литра
Приготвяй си тази рецепта с:
Емайлирана тенджера с декор BLUE FLOWERS 6 литра
31.73 лв.
Виж ››

Удобна емайлирана тенджера с голям размер, в която може да приготвяте любимите ястия на вашето семейство. Лесна за поддържане, с интересна декорация. Емайлираната тенджера е вашата първа стъпка към здравословното готвене и хранене.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Таня Арабаджийска
Любима супичка. С фиде също става страхотна.
0
0