Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Буреки със спанак и моркови

Буреки със спанак и моркови

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Буреки със спанак и моркови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-5
"Вкус, който не всеки ден можете да опитате!"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • вода - около 1 ч.ч.
  • моркови - 1, 5 кг
  • тиквички - 1 кг
  • спанак - 500 г
  • мента - няколко стръка прясна
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сирене - 1 кг мизира
  • сирене - 200 г меко (касери), настъргано
  • зехтин - 100 мл
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 броя
  • сметана - 4 с.л.
  • сусам - за поръсване
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестените кори се приготвят, като брашното се изсипва в тава и се размесва с водата, зехтина, солта и виното. Замесва се тестото, покрива се с кърпа и се оставя да престои за 1/2 час.

Тестото се разделя на 2 части и всяка се разточва на не много тънка кора. Едната се поставя в намазнена тава.

Отгоре се изсипва смес от нарязаните тиквички моркови и спанак, премесени със сирената, бршно подправките и ментата.

Яйцата се разбиват с млякото и сметаната и сместта се изсипва върху ястието. Поръсва се със зехтин и отгоре се слага втората кора. Тя се поръсва леко със сусам и зехтин и се слага да се изпече за 25 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: