Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Беларуски пирог с шунка и спанак

Беларуски пирог с шунка и спанак

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Беларуски пирог с шунка и спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • олио - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • шунка - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • спанак - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 100 г
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със солта. Олиото се разбива със студената вода и тази смес се добавя към брашното. Замесва се тесто и се оставя в хладилника за 10 минути.

Приготвя се плънка, като спанакът се реже на едро и се запържва на сух тиган за 4 минути при непрекъснато бъркане. Шунката се реже на кубчета, кашкавалът се настъргва.

Яйцата се разбиват със сметаната и черния пипер. Тестото се разточва на тънка кора и се слага в тавичка, като се правят стенички.

Върху тестото се слага шунката, покрива се с кашкавала и отгоре се слага спанакът. Заливат се с яйчената смес. Пече се 40 минути на 190 градуса. Вади се от фурната, оставя се за 5 минути, нарязва се и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: