Салата от смилянски боб

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
16/05/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 495
  • Преглеждания за месеца288
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • боб - 2 ч.ч. смилянски
  • лук - 1 главичка кромид
  • зелен лук - 1 връзка
  • оцет - на вкус
  • олио - на вкус, може и зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За всеки случай накиснете смилянския фасул в студена вода за няколко часа. Отцедете и сложете да се вари с нова вода до готовност, като по средата на варенето добавите лъжичка олио.

Накрая на варенето посолете и след 5 минути снемете от котлона. Отцедете боба и го оставете да престои за 5-10 минути.

Прехвърлете го в голяма купа и добавете ситно нарязания кромид и зелен лук. Посолете на вкус и добавете мазнината и оцета, отново на вкус.

Да ви е сладко!

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар