Ризото с шафран

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър11863113928
24/05/2015
"Който веднъж е опитал ризото, никога вече няма да обърка кремообразната му структура и неустоим аромат с обикновения варен ориз "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 000
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете шафрана в купичка с врящата вода и оставете да престои. Сипете бульона в тенджера и го кипнете. Намалете огъня. Разтопете 55 г от маслото в отделен съд, добавете лука и чесъна и ги задушете за 5 минути.

Добавете ориза и го задушете. Сипете бялото вино и гответе, докато почти се абсорбира. Продължете да готвите, като прибавяте по малко от бульона, в продължение на 20 минути.

Добавете водата с шафрана, оставащото масло и пармезана. Овкусете със сол и черен пипер, гответе още 1-2 минути и поднесете веднага.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар