Начин на приготвяне
Нарежете ситно лука и чушката, след като ги почистите, а морковите нарежете на малки морковчета.
Обелете чесъна и го счукайте в хаванче с кориандъра и кимиона. Настържете доматите и ги разбъркайте с 1/2 ч.л. захар, за да намалите киселинността им.
Загрейте зехтина в голям и дълбок тиган и запържете пилешкото от всички страни равномерно, като го посолите. Намалете котлона и добавете лука, моркова, чушката и малко сол. Запържете за кратко до прозрачност на лука, като разбърквате регулярно и добавете чесъна с подправките.
След още няколко минути добавете доматения сос. Обикновено в тази част от рецептата се добавя и местния екстракт Bovril, който не е задължителен. Увеличете степента на котлона и след като сосът кипне, намалете отново и гответе, докато сосът се редуцира наполовина.
Добавете куркумата, червения пипер, объркайте и долейте бирата. Варете до готовност на месото.
След това добавете измития и отцеден ориз. Разбъркайте с него за около 3 минути. По желание преди това може да извадите пилешкото и да го добавите към ястието накрая. Варете ястието с ориза около 15 минути или до готовност. След това снемете от котлона и сложете капака. Задушете така за 5-10 минути, преди да поднесете. Поръсете Поло кон аррос с нарязан магданоз.