Славянски гювеч със свинско

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
07/10/2010
"Стара рецепта, която се предава от поколение на поколение по нашите земи "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо73 962
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата51
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на по-големи парчета и се пържи в сгорещена мазнина. Изважда се и в същата мазнина се запържва до омекване нарязаният на едри кубчета лук.

Прибавят се 1-2 домата, нарязани на ситно и ястието ври, докато сокът не се изпари. Посолява се, подправя се с червения пипер и се разрежда с гореща вода. Месото се връща в тенджерата и всичко се вари на умерен огън.

Щом месото поомекне, се добавят почистените и нарязани на едро чушки, останалите домати, както и ориза. Ястието се разбърква и се изсипва в гювеч.

Пече на умерена фурна, а ястието се поднася с наситнен магданоз.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 10
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Пламен
Пламен
26.06.2012 23:20
Според мен, месото става по добре когато лукът го предхожда в мазнината! Опитайте да запържите лук с сол и в тази мазнина продължете с месото.
3
0
бени
бени
25.03.2012 13:29
в гювече няма как да не се свари оризът
2
0
sunny
sunny
24.03.2012 22:47
Струва ми се хубава рецепта, но искам да попитам нещо. Киселината от доматите няма ли да попречи на ориза да се свари до готовност?
7
2