Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Зеленчуково рагу с тиквички и патладжани

Зеленчуково рагу с тиквички и патладжани

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Зеленчуково рагу с тиквички и патладжани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Мислите, че само със свинско месо може да се приготви вкусно рагу? Опитайте нашето предложение за зеленчуково рагу и ще говорим пак!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • патладжани - 4 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 6 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • босилек - 2 щипки сух
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
  • копър - 5 стръка
  • магданоз - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на тънки кръгчета, слагат се в купа и се поръсват с половината сол. След 15 минути се изстискват леко.

Тиквичките се обелват и се режат на кръгчета с дебелина един сантиметър. Доматите и чушките се режат на тънки кръгчета, лукът и чесънът се режат на ситно.

В тава, намазана с една супена лъжица олио, се слага слой тиквички, отгоре се слага слой от лука, покрива се с нарязаните чушки, след това с доматите, чесъна и патладжаните.

Зеленчуците се поръсват със сол и черен пипер и се напръскват с останалото олио.

Отгоре се поръсват с босилек и със ситно нарязаните магданоз и копър. Пекат се 40 минути на 180 градуса. Сервира се топло или студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: