Френски сладкиш с кайсии и бадемов крем

Марина НордМарина НордНовак1219
29/06/2015
"Как така французойките са толкова слаби и елегантни, а такива вкусни сладкиши похапват "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 304
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се заливат с гореща вода, оставят се за 5 минути, отцеждат се, заливат се със студена вода и се обелват от люспите, като се стискат между пръстите.

Бадемите се разпределят на равен слой в тава, постлана с хартия за печене и се пекат 10 минути на 180 градуса. Охлаждат се и се смилат на прах. Добавя се нишестето.

Маслото се разбива с пудрата захар на крем. Добавя се едно яйце и два жълтъка. Всичко се разбърква добре, добавя се конякът и бадемите и се разбърква отново.

Бутер тестото се разточва леко и се слага в тава, постлана с хартия за печене, като се оформят стенички. Тестото се набожда с вилица и отгоре се излива бадемовият крем.

Кайсиите се разрязват, костилките се махат и плодовете се нареждат със срязаната част нагоре, като се притискат леко. Пече се 40 минути на 180 градуса.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар